SOKOBANJA SOKO BANJA smeÜtaj apartmani sobe kuce za odmor

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • dark color
  • red color

Vrste smestaja

Smeštajni kapaciteti podeljeni su po tipovima: SOBE, GARSONJERE, STANOVI, APARTMANI, KUCE i PANSIONI
Home arrow Sokobanja
Sokobanja PDF Štampaj E-pošta

Na 200. kilometru autoputa Beograd-Niš-Solun odvaja se kod Aleksinca put do Sokobanje u du┼żini od 30km. Smeštena u kotlini izme─Ĺu veli─Źanstvenog Rtnja (1560 m), robustnog i stamenog Ozrena (1117 m) i prelepe Device, razbaškarila se Sokobanja , na idealnoj nadmorskoj visini od oko 400 m, sa izuzetno blagom klimom u kotlini koja je prekrivena cve─çem i zelenilom sa bogatim izvorima mineralnih voda i u svetu ─Źuvenih po svojoj lekivitosti. Jedno je od najpose─çenijih banjsko-klimatskih i turisti─Źkih mesta u našoj zemlji.

Izvanredna nadmorska visina, bogatstvo zelenila u okolini, ─Źist i nezaga─Ĺen vazduh i umerena kontinentalna klima sa malo padavina i magle, ─Źine da je Sokobanja najpose─çenija banja u Srbiji, ali i banja sa najdu┼że organizovanim turizmom od preko 150. godina.  Termalni izvori Sokobanje spadaju me─Ĺu najradioaktivnije u našoj zemlji. Njihova temperatura kre─çe se od 28 do 45 stepeni celzijusovih.

Bogatstvo mineralnih voda privla─Źi one kojima je potrebno le─Źenje (hroni─Źni bronhitis, bronhijalna astma, psihoneuroze, neurastenije, povišeni krvni pritisak, hroni─Źni reumatizam, išijas, malokrvnost, neke ┼żenske bolesti, iscrpljenost i rekonvalescenti), ali Sokobanja je i ste─Źište zdravih ljudi ┼żeljnih odmora, razonode, šetnji kroz nedirnutu prirodu prepunu ─Źistog planinskog vazduha, kupanja u jezeru na Ozrenu ili Bovanskom jezeru ili u bazenima sa mineralnom vodom.

Zavod za rehabilitaciju, prevenciju i le─Źenje hroni─Źnih nespecifi─Źnih i profesionalnih oboljenja plu─ça "Sokograd" raspola┼że sa 370 postelja, od kojih je 200 u novom Zavodu B kategorije.

Više hotela i odmarališta pru┼żaju punu turisti─Źku uslugu svim gostima i posetiocima Sokobanje. Spominjemo samo najva┼żnije: na samoj obali reke Moravice je "Sunce" - hotel visoke "B" kategorije sa 260 postelja, salama za seminare za razne rekreativne i kulturne manifestacije, saunom, bazenom, TV salom, lepim terasama i muzikom. Tu je, tako─Ĺe, "Zdravljak" - hotel visoke "B" kategorije sa 600 posteljam 10 apartmana, kuglanom, saunom, bazenom i sportskim terenima. Hotel "Moravica" B kategorije ima 200 postelja, sedam apartmana, spomen sobu Ive Andri─ça, kao i bogatu ponudu za odmor i zabavu, pa "Milošev konak", hotel "Park", hotel "Turist", restoran "Pe─çina", restoran "─îoka" i drugi.

 

Opština Sokobanja
Opština Sokobanja

 

 
< Prethodno

www.yoursite.com
SOKOBANJA SOKO BANJA smeÜtaj apartmani sobe kuce za odmor